Hjemmelaget lakrisis har blitt en gjenganger her til gårds, og hvor hvorfor ikke lage sin egen kuleis med kjeks av den? Den er utrolig god, og best av alt så er den superenkel å lage. Og hvor greit er det ikke å kunne ta med seg isen hvor som helst. Mer snacks, mindre oppvask. 

Fordelen med denne oppskriften er at man ikke trenger å røre etter den er satt til frys. Hjemmelaget is har nemlig en tendens til å få en isete/kornete konsistens dersom man ikke rører, men med denne oppskriften trengs det ikke. Bare å hive i fryseren, så ordner den seg selv. Og forresten – den er uten både egg og gluten. 

Denne isen har akkurat samme oppskrift som den andre vi har liggende ute, bare at du trenger vaffelkjeks og topping i tillegg. Vi prøvde oss med knuste lakrisdrops og finhakket sjokolade som strø, og det ble supergodt! Perfekt med noe sprøtt å tygge i til den myke, kremete konsistensen på isen. 

Oppskrift på kuleis med kjeks: 

Du trenger:

Ca. 10 iskuler

4,5 dl kremfløte
1 boks kondensert melk (anbefaler denne fra Nestlé) 
3-4 ss lakrispulver
Vaffelkjeks per pers
Knuste Lakrisdrops til strø, ønsket mengde

Slik gjør du:

  1. Visp fløten til krem. 
  2. Rør forsiktig inn hele boksen med kondensert melk. 
  3. Tilsett lakrispulveret. 
  4. Hell blandingen over i en form, gjerne brødform og sett isen i fryseren. Etter ca. fem timer er den klar. 
  5. Bruk en isskje, lag to store kuler og plasser de i en vaffelkjeks. 
  6. Dryss over knuste lakrisdrops, eller annen strø/topping om du ønsker det. Så er det bare å kose seg!