Marengs er god og enkel godis som kan brukes til så mangt, både som kakebunn, pynt eller godteri. Og det som er så greit med marengs er at de enkelt kan smaksettes. Vår favoritt er definitivt marengs med lakrissmak. Jeg er helt sikker på at vi har laget over tusen pikekyss de siste årene, og da skulle det vel bare mangle at vi prøver ut en ny vri på oppskriften. Vi har nå laget lakrismarengs med sjokolade for første gang, og det ble en skikkelig suksess! Sprø på utsiden og passe myk på innsiden. Smaken av mørk sjokolade passer perfekt til lakris, som gir marengsene en mer «dessert» feeling. 

Oppskrift på lakrismarengs med sjokolade: 

Ingredienser:

10-12 store marengs

3 eggehviter
1,5 dl sukker
1ss lakrispulver
30g kokesjokolade 70%

Slik gjør du:

Sett ovnen på 100 grader varmluft. Legg sjokoladen i vannbad så den smelter. Ha eggehvitene i en bolle, og pisk på høy hastighet til massen blir tykk og hvit. (Obs! Det er veldig viktig at bollen er helt ren, og at det ikke blandes noe vann eller eggeplomme i eggehvitene). Når massen er helt stiv tilsettes sukkeret, litt etter litt. La den piske noen minutter, til blandingen blir glatt og blank. Tilsett til slutt lakrispulveret. Sikt gjerne lakrisen med en sil slik at den ikke klumper seg.

 Legg opp en stekeplate med bakepapir. Bruk sprøytepose og lag fine, store topper. Bruk en teskje og topp alle marengsene med smeltet sjokolade, for så å røre det inn i massen. Vi anbefaler å bruke noe tynt og lite til å røre inn sjokoladen med, for eksempel en tannpirker eller grillspyd. Sett marengsene i ovnen, og la de steke i 60-75 minutter. 

Marengs oppbevares tørt og romtemperert.