Pavlova med lakris er en suveren kake for lakriselskere.
Det eneste ekstra er å tilsette lakrispulver.

Ingredienser:

Bunn:
6 eggehviter
3 dl sukker
2-4 ss lakrispulver

Eggekrem:
6 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
5 dl fløte + 2,5 dl til krem
3 ss sukker
2 ss maizenamel
6 gelatinplater

Blåbær og bringebær til pynt.

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 120 grader med varmluft.
  2. Piske eggehvitene til de er stive. Husk å bruke en helt ren bolle, rester av eggeplomme eller vann/fett gjør at eggehviten ikke stivner!
  3. Bland inn sukkeret, litt etter litt og pisk til alt er helt stivt.
  4. Ha i lakrispulveret, ønsket mengde, bruk gjerne en tesil så det ikke klumper seg.
  5. Fordel massen ut over en langpanne med bakepapir. Du kan lage den formen du vil, firkantet eller rund.
  6. Sett plata midt i ovnen og stek i ca 1,5 time.

I mens pavlovaen stekes lages eggekremen:

  1. Legg gelatinplatene i vann for at de skal bli myke.
  2. Ha eggeplommene i en kasserolle med tykk bunn.
  3. Ha i sukker, vaniljesukker, maizenna og 5 dl fløte.
  4. Varm opp under omrøring til kokepunktet. Pass på at det ikke brenner seg.
  5. Ta kasserollen av plata og rør inn de myke gelatinplatene.
    Rør godt, hell blandingen i en bolle og avkjøl.
  6. Pisk 2,5 dl fløte til en stiv krem. Vend sammen eggekremen og fløtekremen for hånd til en luftig blanding.

Når bunnen er ferdigstekt, slå av ovnen og la den stå med åpen dør til den er kald. Legg så bunnen over på et kakefat. Ha på eggekremen og pynt med blåbær og bringebær. Kaken er nå klar for servering – håper det smaker!

Kjøp lakrispulver her