Lasagne

137

Når du først lager lasagne er det lurt å lage ei stor form. Lasagne kan varmes opp. Og denne oppskrifta er til 8-10 personer. Lasagnen holder seg godt noen dager i kjøleskap. Kan også fryses.

INGREDIENSER:
Ragú / kjøttsaus (se oppskrift her)
Bechamel / ostesaus  
– 200 gr smør 
– 1 dl hvetemel
– 1 liter H-melk
– 75 gr revet parmesanost
– 150 gr hvitost
– 1 pakke lasagneplater (500 gr)
– 1 ts revet muskattnøtt
– pepper
– extra virgin olivenolje (kjøp i nettbutikken)
– chiliolje (kjøp i nettbutikken)

Smelt smør i en kjele. Rør inn alt melet og ett par desiliter av melka og pass på at blandinga ikke klumper seg.  Spe med resten av melka under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter til tykk saus. Rør inn den revne parmesanen og smak til med revet muskattnøtt og evt. litt pepper. 

Ha godt med extra virgin olivenolje i ei stor ildfast form. Start med kjøttsausen nederst og legg lasagneplater, ostesausen (pluss litt revet ost) og kjøttsausen lagvis i forma. Jeg koster på litt extra virgin olivenolje på kjøttsausen mellom lagene. Avslutt med ostesaus og ha på noen klatter med kjøttsausen. Dryss over revet ost til slutt. Dekk til med aluminiumsfolie. Kan gjerne stå noen timer på kjøkkenbenken evt. i kjøleskap før den stekes. 

Forvarm stekeovnen til 225° C, sett lasagnen inn og stek med aluminiumsfolien i ca 30 minutt. Ta av folien og stek i ytterligere ca 15 minutter. La lasagnen hvile noen minutter før servering. Serveres varm.

Tøm over extra virgin olivenolje eller piff opp med chiliolje. Jeg serverer med litt grønn salat til, noe italienerne ikke gjør. I tilfelle spiser de salaten etterpå.

Buon appetito!

Se video hvordan Paolo lager ragú fra direktesending på facebook.

Close