INGREDIENSER, til 2 personer:
– pancetta, bacon eller sideflesk
– 3 egg
– parmesanost, revet
– en god pasta ca 100 gr pr person.
– salt og pepper
– fersk persille
olivenolje extra virgin (kjøp i nettbutikken)

Skjær pancettaen i 2-3 mm tykke skiver og deretter i biter.
Ha ca en spiseskje med extra virgin olivenolje i stekepanna og stek pancettaen til den er glatt og gjennomstekt. La den avkjøle seg litt.
Handpisk  2 egg og en eggeplomme – bruk gaffel, og tilsett 1 stor spiseskje revet parmesanost. Fortsett å piske.
Bland den stekte pancettaen sammen med egg-og osteblandingen.
Bland i en spiseskje hakket persille og litt nykvernet pepper.
Kok pastaen med litt salt al dente. Viktig at pastaen ikke koker for lenge.  Slå plata på minimum. Tøm av nesten alt vannet, og sett kjelen tilbake på plata. Tilsett eggeblandingen og rør mens kjelen står på varmen. Når eggene stivner er pastaretten ferdig. 

Tilbered to tallerkener, strø over litt mer persille og kvernet pepper om du vil. Server med en gang!

Buon appetito!

Se video er Paolo lager pasta alla carbonara.