INGREDIENSER:
– 3 små eller to store løk
– 2 små gulerøtter
– 1 bit stangselleri
– 1 hvitløksbåt
– et laurbærblad
– et lite glass rødvin
– 200 gr kjøttdeig av svin
– 200 gr kjøttdeig av okse/ku
– 2 bokser hermetiserte hakkede tomater.
– 1 ss tomatpuré
– fersk basilikum
1 ts oregano (kjøp i nettbutikken)
– extra virgin olivenolje (kjøp i nettbutikken)
– vann
– chiliolje (for den som vil ha litt sterk smak)
(kjøp i nettbutikken)

Slik gjør Paolo:
Bruk en middels stor kasserolle. Start med å hell i olivenolje extra virgin (ett par spisekjeer). Sett på plata mens løken grovhakkes. Ha i løken og surr den blank i olivenoljen. Ha i kjøttdeigen og gjennomstek den, og tøm deretter på vinen. La den «koke» ut, før du tilsetter de hermetiserte tomatene. For hver boks tilsetter du like mye vann.
Tilsett hvitløken, laurbærbladet og en teskje eller mer oregano pluss 1 ss tomatpuré. Nå tilsettes oppdelt gulrot i litt større biter (se video), stangselleri og noen blad fersk basilikum. Pass på at sausen ikke brenner seg. Rør underveis. Tilsett mer vann og la sausen putre i 2-3 timer.
Kan fryses.
Serveres med 100 gram pasta per person.

Buon appetito !

Se video fra direktesending på facebook.