Saftig appelsinkake med olivenolje

247

En skikkelig ekslusiv og saftig appelsinkake med masse god smak, fylde og passe sødme. Perfekt med en kule vaniljeis på siden.

Appelsinkake med olivenolje

Ingredienser

Appelsiner i bunnen

  • 2.5 stk appelsiner vanlig og rød
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker

Kakebunn

  • 3 stk egg
  • 2 dl Appelsinolje fra Gold of Italy
  • 1 dl Extra Virgin Olivenolje fra Gold of Italy
  • 3 dl melk
  • Saften fra en halv appelsin
  • Zest fra en halv appelsin
  • 5 ss sukkerlake fra appelsinene
  • 2,5 dl sukker
  • 4,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts havsalt

Pynt

  • Hakket sjokolade. Vi brukte Freia sin «mørk sjokolade med hasselnøtter og røstede mandler». Mørk sjokolade passer godt til sitrusfrukter, og nøttebitene gir kaken noe å tygge i.

Slik gjør du

Appelsiner

  • Bland vann og sukker i en stor kasserolle, og la det koke til sukkeret har løst seg opp.
  • Skjær appelsinene i skiver, og legg de i sukkervannet. Skru ned varmen, og la appelsinene småkoke i ca. en halvtime. Her er det viktig at det ikke koker for hardt slik at ikke appelsinene går i stykker.
  • Når de er ferdig legges de over på papir og avkjøles. Ta vare på sukkerlaken. 

Kakebunn

  • Sett ovnen på 165 grader. 
  •  Ha egg og olivenolje i en bolle, og visp for hånd til det har blandet seg godt. 
  • Tilsett melk, appelsinsaft, zest og 5ss sukkerlake fra appelsinene. Rør deretter inn sukkeret, og bland godt til det har løst seg opp.
  • Tilsett til slutt mel, bakepulver, natron og salt. 
  • Bruk en rund kakeform på 24cm. Dekk formen med bakepapir, og fyll bunnen med appelsinskivene. Om du ikke vil ha skallet på appelsinene i kaken, så kan du fint skjære det bort før du legger de i formen. Bruk alle appelsinskivene og dekk bunnen godt!
  • Hell over kakeblandingen, og sett kaken midt i ovnen. Stek i 60 minutter. 
  • Pynt med hakket sjokolade før servering. Kaken smaker helt nydelig med en kule vaniljeis eller vispet krem på siden. 
Course: Dessert, Kake

Saftig appelsinkake med olivenolje

Denne oppskriften er laget med inspirasjon fra: 
Averie Cooks
Meike Peters

Close