En skikkelig ekslusiv og saftig appelsinkake med masse god smak, fylde og passe sødme. Perfekt med en kule vaniljeis på siden.

Appelsinkake med olivenolje
Ingredienser
Appelsiner i bunnen
- 2.5 stk appelsiner vanlig og rød
- 2 dl vann
- 2 dl sukker
Kakebunn
- 3 stk egg
- 2 dl Appelsinolje fra Gold of Italy
- 1 dl Extra Virgin Olivenolje fra Gold of Italy
- 3 dl melk
- Saften fra en halv appelsin
- Zest fra en halv appelsin
- 5 ss sukkerlake fra appelsinene
- 2,5 dl sukker
- 4,5 dl hvetemel
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts havsalt
Pynt
- Hakket sjokolade. Vi brukte Freia sin «mørk sjokolade med hasselnøtter og røstede mandler». Mørk sjokolade passer godt til sitrusfrukter, og nøttebitene gir kaken noe å tygge i.
Slik gjør du
Appelsiner
- Bland vann og sukker i en stor kasserolle, og la det koke til sukkeret har løst seg opp.
- Skjær appelsinene i skiver, og legg de i sukkervannet. Skru ned varmen, og la appelsinene småkoke i ca. en halvtime. Her er det viktig at det ikke koker for hardt slik at ikke appelsinene går i stykker.
- Når de er ferdig legges de over på papir og avkjøles. Ta vare på sukkerlaken.
Kakebunn
- Sett ovnen på 165 grader.
- Ha egg og olivenolje i en bolle, og visp for hånd til det har blandet seg godt.
- Tilsett melk, appelsinsaft, zest og 5ss sukkerlake fra appelsinene. Rør deretter inn sukkeret, og bland godt til det har løst seg opp.
- Tilsett til slutt mel, bakepulver, natron og salt.
- Bruk en rund kakeform på 24cm. Dekk formen med bakepapir, og fyll bunnen med appelsinskivene. Om du ikke vil ha skallet på appelsinene i kaken, så kan du fint skjære det bort før du legger de i formen. Bruk alle appelsinskivene og dekk bunnen godt!
- Hell over kakeblandingen, og sett kaken midt i ovnen. Stek i 60 minutter.
- Pynt med hakket sjokolade før servering. Kaken smaker helt nydelig med en kule vaniljeis eller vispet krem på siden.



Denne oppskriften er laget med inspirasjon fra:
• Averie Cooks
• Meike Peters
-
20% RABATTExtra virgin olivenolje, økologiskProdukt på salgkr 231,00 inkl. MVA
-
Sitronolje, økologiskkr 205,00 inkl. MVA
-
Appelsinolje, økologiskkr 205,00 inkl. MVA