Saftig appelsinkake med olivenolje

186

Er du glad i sitruskaker så ikke forlat siden, for en så smakfull og saftig appelsinkake vil du ikke gå glipp av! Dette må være en av de saftigste oppskriftene vi noen gang har laget. Altså – wow, olivenolje gjør virkelig susen i kaker. Denne appelsinkaken har mye smak og fylde, og den store mengden appelsinolje gjør at den smelter på tunga. Yum!

Oppskrift på saftig appelsinkake med olivenolje: 

Ingredienser:

Appelsiner:
2.5 stk appelsin og røde appelsiner
2 dl vann
2 dl sukker

Kake:
3 egg
2 dl olivenolje med appelsin
1 dl extra virgin olivenolje 
3 dl melk 
Saft fra en halv appelsin
Zest/appelsinskall fra en halv appelsin
5 ss sukkerlake (fra appelsinene)
2,5 dl sukker
4,5 dl mel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 ts havsalt

Hakket sjokolade til pynt. Vi brukte Freia sin «mørk sjokolade med hasselnøtter og røstede mandler». Mørk sjokolade passer godt til sitrusfrukter, og nøttebitene gir kaken noe å tygge i.

Slik gjør du:

Bland vann og sukker i en stor kasserolle, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Skjær appelsinene i skiver, og legg de i sukkervannet. Skru ned varmen, og la appelsinene småkoke i ca. en halvtime. Her er det viktig at det ikke koker for hardt slik at ikke appelsinene går i stykker. Når de er ferdig legges de over på papir og avkjøles. Ta vare på sukkerlaken. 

Sett ovnen på 165 grader. Ha egg og olivenolje i en bolle, og visp for hånd til det har blandet seg godt. Tilsett melk, appelsinsaft, zest og 5ss sukkerlake fra appelsinene. Rør deretter inn sukkeret, og bland godt til det har løst seg opp. Tilsett til slutt mel, bakepulver, natron og salt. 

Saftig appelsinkake med olivenolje

Bruk en rund kakeform på 24cm. Dekk formen med bakepapir, og fyll bunnen med appelsinskivene. Om du ikke vil ha skallet på appelsinene i kaken, så kan du fint skjære det bort før du legger de i formen. (Obs! Bruk alle appelsinskivene og dekk bunnen godt! Vi brukte kun halvparten, og da fløyt appelsinene opp og forsvant delvis inni kaken). Hell over kakeblandingen, og sett kaken midt i ovnen. Stek i 60 minutter. 

Når kaken er ferdig tar du den ut av ovnen, og lar den avskjøle seg i en liten halvtime. Nå skal kaken ut av formen, opp ned. Den enkleste måten å gjøre dette på er å legge et kakefat oppå kaken. Hold kakeformen og kakefatet tett sammen, og snu slik at kaka lander på kakefatet. Ta så av kakeformen. La den avkjøle seg i 30 minutter til. 

Pynt med hakket sjokolade før servering. Kaken smaker helt nydelig med en kule vaniljeis eller vispet krem på siden. 

Denne oppskriften er laget med inspirasjon fra: 
Averie Cooks
Meike Peters

Close
Close