Toast med mozzarella, avokado og appelsinolje

271

Toast med mozzarella og avokado slår aldri feil, og det er alltid spennende med en ny vri. Vi har satt sammen vår egen oppskrift som er både superenkel, god og rask å lage. Appelsinoljen smaker nemlig helt nydelig på en nystekt, sprø toast. Denne toasten med mozzarella, avokado og et hint av appelsin må dere bare prøve – og med friske tomater på toppen blir de tunge smakene i retten godt balansert. Perfekt til lunsj!

Vi får veldig gode tilbakemeldinger på vår appelsinolje, men et spørsmål som ofte går igjen er; hva kan den brukes til? De siste årene har vi nordmenn blitt godt kjent med olivenoljer med smak, både chili, hvitløk eller andre krydder, men appelsinolje er fortsatt et ukjent produkt for mange. Vi har derfor bestemt oss for å få surret sammen noen oppskrifter til dere. Dette er den første så langt, og vi lover at det kommer fler!

Oppskrift på toast med mozzarella og avokado:

Ingredienser:

Du trenger:

2 skiver landbrød
1/2 fersk mozzarella
1/4 avokado
5 stk cherrytomater, eller noen skiver vanlig tomat
ca. 2ss Appelsinolje
Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær opp mozzarellaen i skiver, og legg den mellom de to brødskivene. Hell 1 ss appelsinolje i en stekepanne, og la den stå ett-to minutter til den blir litt varm. Legg toasten i panna, og stek på begge sider på høy varme til mozzarellaen er smeltet og brødet har fått en sprø, gylden overflate.

Legg toasten over på en tallerken og topp med tynne skiver avokado og tomat. Hell til slutt over ca 1 ss appelsinolje, og ønsket mengde salt og pepper. Man kan alltids ha på mer appelsinolje om man ønsker det.

Spis toasten umiddelbart, mens brødet fortsatt er sprøtt og mozzarellaen er varm. Server gjerne med litt grønn salat på siden.

Close