Historie

Ideen om Gold of Italy oppsto sammen med brødrene Paolo (min samboer) og Francesco Diletto i Calabria. Olivenbonden Paolo hadde da vært en del i Norge og sett hva som finnes å få tak i av olivenoljer, og såg at de rene produktene var vanskelig å finne. Vi tenkte at olivenoljen fra gården burde tilbys også i Norge, slik at folk kunne lære seg hvordan en ren og ekte olivenolje skal smake. Jeg, Lise Løseth, hadde tidligere reist en god del i Italia, men mest i Nord-Italia og Toscana. Etter at jeg traff Paolo i 2012 fikk jeg oppleve Sør-Italia, og det åpnet seg en ny verden for meg. Jeg lærte hvordan en lager olivenoljer av beste kvalitet, og hvordan en dyrker økologisk. Sammen med Paolo og Francesco utviklet vi ideen om Gold of Italy, det beste fra Italia, som varemerke for økologiske og rene kvalitetsprodukter, som vi selger i Italia, men også i Norge.

I Gold of Italy har vi valgt ut noen få, men gode produkter fra gården. (TIL NETTBUTIKKEN) Vi har ingen egen butikk, men noen få spesialbutikker som selger produktene våre i Norge.  Deler av året og er jeg med på produksjonen, spesielt på innhøstinga fra oktober-desember. Vi har kontor og lager hjemme i Verdal. Der kan varene hentes etter avtale med meg (lise@goldofitaly.no) eller bestilles via nettbutikken og krysse av for hente selv.

Gleden av italiensk mat har alltid vært stor, men opplevelsen og forståelsen av smak OG kvalitet på det vi putter i oss av mat er sterk her nede. Gjennom Gold of Italy vil jeg dele litt av denne kvaliteten på nettsiden og på facebooksiden.

Brødrene Paolo og Francesco Diletto kommer fra en liten landsby som heter Scala Coeli i Calabria. Her dyrkes olivenolje og grønnsaker økologisk. De er opptatt av «den beste smaken», enten det er på vin, olivenolje, grønnsaker, krydder, ost og kjøtt. Økologisk produksjon er en selvfølge her og de er stolte av det. Familien leverer til faste kunder over hele Italia. Kundene gjennom tiår vet at olivenoljen de produserer er økologisk og av beste kvalitet.  I mai 2016 ble vi premiert med sølv i den internasjonale konkurransen DOMINA og EVO IOOC 2018 og 2020.

Close