Historie

Ideen om Gold of Italy oppsto etter et drøyt år sammen med brødrene Paolo og Francesco Diletto, deres familie og venner i Calabria. Jeg, Lise Løseth, hadde tidligere reist en god del i Italia, men mest i Nord-Italia og Toscana. Nå fikk jeg oppleve Sør-Italia, og det åpnet seg en ny verden for meg, en ny kultur. Sammen med brødrene Diletto utviklet vi ideen om Gold of Italy, som varemerke for økologiske og rene kvalitetsprodukter, som vi kan selge i Italia, men også i Norge.

Gold of Italy har kontakt med flere økologiske leverandører i Sør-Italia og har nå i starten valgt ut noen få, men gode produkter. (TIL NETTBUTIKKEN) Vi har flere utssalgssteder, ingen egen butikk, men kontor og lager i Verdal. Der kan varene hentes etter avtale med meg (lise@goldofitaly.no) eller bestilles via nettbutikken og krysse av for hente selv.

Gleden av italiensk mat har alltid vært stor, men opplevelsen og forståelsen av smak OG kvalitet på det vi putter i oss av mat er sterk her nede. Gjennom Gold of Italy vil jeg dele litt av denne kvaliteten på nettsiden og på facebooksiden.

lise_hvitkjole
Her er jeg på terrassen hos en familie i en liten by som heter Terravecchia. I dette frodige området dyrkes mange sorter oliven, grønnsaker, sitrusfrukt og vindruer. Det joniske hav i bakgrunnen frister stadig til en dukkert i dette varme klimaet.

Brødrene Paolo og Francesco Diletto kommer fra en liten landsby som heter Scala Coeli i Calabria. Her dyrkes olivenolje og grønnsaker økologisk. De er opptatt av «den beste smaken», enten det er på vin, olivenolje, grønnsaker, krydder, ost og kjøtt. Økologisk produksjon er en selvfølge her og de er stolte av det. Familien leverer til faste kunder over hele Italia. Kundene gjennom tiår vet at olivenoljen de produserer er økologisk og av beste kvalitet.  Vi har startet å import og salg av denne fantastiske olivenoljen til Norge,og i mai 2016 ble vi premiert med sølv i den internasjonale konkurransen DOMINA og EVO IOOC 2018.

Paolo-og-Francesco


Francesco i full jobb med innhøsting av oliven. Paolo i grønnsakshagen, her planter han ut aleo vera.