Lakris i bakverk er bare herlig, og denne lakristoppingen er helt nydelig. Jeg valgte å lage en lakriscupcake sammen med banan, som gjør selve cupcaken saftig og en fin miks av smaken av banan og lakris. Lakriscupcaken ble første gang laget til en bursdag med stor smaksopplevelse for både store og små.

Lakriscupcake kan lagres kjølig, men er best å servere romtemperert.

DU TRENGER:
til 24 lakriscupcakes

3 egg
1 dl sukker, gjerne rørsukker
2-3 modne bananer, gjerne økologiske
1,5 dl smeltet smør
1 dl melk
4,5 dl speltmel
1 ss lakrispulver
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron

TOPPING:
150 gr romtemperert smør
50 gr philadelphiaost1 ss kakaopulver
2 ss lakrispulver
7-8 dl melis

Sett ovnen på 180 grader. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i smeltet smør blandet med melk vekselvis med mel blandet med lakrispulver, bakepulver, vaniljesukker og natron. Fordel røren i 24 muffinsformer på muffinsbrett. Stek begge brettene med varmluft i 20 minutter. Avkjøl.

Til toppingen vispes allle ingredienser sammen med elektrisk håndmikser i ca 2 min. på lav hastighet. Øk til høy hastighet og visp ca . 2 min til.

Ha fyllet i sprøytepose og ha på et tykt lag. Begynn ytterst og beveg deg innover i sirkel.

Pynt med lakrispulver.

For voksne er det en nytelse med sterk espresso sammen med lakriscupkake.

lakrispulver_flyndra