Lakriskarameller

215

Lakriskarameller er en av våre favoritter! Og de er faktisk ganske enkle å lage. Her ser du hvor enkelt du lager lakriskarameller hvis du har litt lakrispulver på lager.

Lakriskarameller

Koketid 1 hr
avkjøling og oppdeling 3 hrs
Tid totalt 4 hrs

Ingredienser

  • 5 dl kremfløte
  • 500 g sukker
  • 1,5 dl sirup
  • 30 g smør
  • 4-5 ss lakrispulver
  • 1 ts sukkerkulør for mørkere farge kan sløyfes

Slik gjør du

  • Ha fløte og ønsket mengde lakrispulver i en kasserolle/stekepanne, og visp til det ikke er klumper.
  • Bland inn sukker, sirup og smør, evt sukkerkulør og kok opp.
  • La det koke i ca. 30-60 minutter på svak/middels-sterk varme, til karamellene begynner å få farge og fastere form.
  • Karamellmassen skal nå en temperatur på mellom 118-124 grader. Bruk et steketermometer for å måle temperaturen på karamellene. Dersom du vil ha de mykere lar du temperaturen være lavere, vil du ha de harde lar du de koke til de når litt høyere temperatur. Det er ikke snakk om så veldig mye mer eller mindre, og varmen stiger fort når de har nådd rundt 100-110 grader, så følg nøye med!
  • Hell karamellmassen over i en form med bakepapir i bunnen, og la dem kjøle seg ned i minst et par timer. Ha til slutt karamellen over på en fjøl, og skjær opp karamellene i ønsket størrelse. Dersom du har laget veldig harde karameller, kan det være lurt å skjære snitt i karamellene etter noen minutter når de har avskjølt seg litt, slik at du senere bare kan knekke karamellen i firkantede biter.

Notater

Dersom du ikke har steketermometer, kan du prøve deg på den såkalte dråpeprøven:
  • Ta litt av karamellmassen på en teskje og
  • legg skjeen i et glass med kaldt vann.
  • Hvis du kan ta opp massen og rulle den til en kule, er lakriskaramellene ferdig.
Course: Dessert

>> TIL NETTBUTIKK

>> NESTE OPPSKRIFT 

Lakriskarameller med lakrispulver fra Gold of Italy
Close