Lakriskarameller er enkle å lage. Pass bare på å ha tilgang til lakrispulver før du setter

For å lage lakriskarameller trenger du:

5 dl kremfløte
500 g sukker
1,5 dl sirup
30 g smør
3-6 ss lakrispulver
1 ts sukkerkulør (for mørkere farge, ikke nødvendig)

oppskrift

Slik lager du karamellene:

  1. Ha fløte og ønsket mengde lakrispulver i en kasserolle/stekepanne, og visp til det ikke er klumper.
  2. Bland inn sukker, sirup og smør, evt sukkerkulør og kok opp.
  3. La det koke i ca. 30-60 minutter på svak/middels-sterk varme, til karamellene begynner å få farge og fastere form.
  4. Karamellmassen skal nå en temperatur på mellom 118-124 grader. Bruk et steketermometer for å måle temperaturen på karamellene. Dersom du vil ha de mykere lar du temperaturen være lavere, vil du ha de harde lar du de koke til de når litt høyere temperatur. Det er ikke snakk om så veldig mye mer eller mindre, og varmen stiger fort når de har nådd rundt 100-110 grader, så følg nøye med!

Dersom du ikke har steketermometer, kan du prøve deg på den såkalte dråpeprøven:

  • Ta litt av karamellmassen på en teskje og
  • legg skjeen i et glass med kaldt vann.
  • Hvis du kan ta opp massen og rulle den til en kule, er lakriskaramellene ferdig.
karameller

Firkantede lakriskarameller

  1. Hell karamellmassen over i en form med bakepapir i bunnen.
  2. La dem kjøle seg ned i noen timer.
  3. Ha karamellen over på en fjøl, og brukt enten en saks eller en pizzakniv til å skjære opp karamellene.
  4. Dersom du har laget veldig harde karameller, kan det være lurt å skjære snitt i karamellene noen minutter etter at du har tatt dem av plata, slik at du senere bare kan knekke karamellen i firkantede biter.

Runde lakriskarameller

  1. Ha karamellmassen over i en skål med bakepapir i bunnen.
  2. Lag små karamellkuler med hendene, og rull de deretter i en skål med lakrispulver for litt ekstra smak.
  3. Sett gjerne en tannpirker i hver kule, så er de klar for servering!
karameller

>> TIL NETTBUTIKK

>> NESTE OPPSKRIFT