Lakris fra Calabria i Sør-Italia

155

Vårt rene lakrispulver lages av lakris fra Calabria i Italia. Lakrisplanten vokser naturlig vilt i et område der det er lite industri og jordbruket er økologisk.

Lakris (Glycyrrhiza glabra) fra den joniske kysten i Calabria, er med sin karakteristiske naturlige søte smak den beste i verden, i følge det verdenskjente leksikonet Encyclopedia Britannica.

Lakris og lakrispulver

Lakrisplanten vokser vilt og det er de dype røttene som brukes til produksjon av lakris. Av rotbarken lages lakrispulver og av selve innholdet lages lakrispasta som i hovedsak blir brukt i drops- og konfektindustrien, men også til sirup, te og likør.

Historisk var lakrisplanten en av de første og viktigste urteplantene i Kina, i det gamle Egypt og Assyria. Den har blitt brukt i Asia ca. 5000 år. Kinesiske leger brukte den til å behandle hoste, leversykdommer og matforgiftning. Lakrisen er også kjent i gammel gresk medisin, men kom først til Europa på femtenhundretallet.

Som urt er den kjent for sin gunstige effekt mot sår hals og luftveisproblemer, samt for god virkning på fordøyelsen. Den inneholder mye antioksidanter, er et godt avføringsmiddel og bidrar til bedre blodomløp.

Lakris kan hjelpe mot overdreven produksjon av østrogen, mot høyt kolesterol og lavt blodtrykk, og skal derfor ikke inntas i større mengder hos de med høyt blodtrykk.

Lakrisen har kraftig virkning på kroppen og det er best å spise den i små porsjoner, og over 20 gram lakrisrot på én gang regnes som mye.

I Calabria i Italia har produksjonen av lakris og lakrispulver vært en tradisjon i mange hundre år.

TIL NETTBUTIKKEN

Close