Olivensåpe fra Gold of Italy

145

Olivensåpe lager vi i Gold of Italy slik den er laget i generasjoner i italienske Calabria. Det er Paolos mamma, Silvia, som har lært oss å produsere såpen.

Vi bruker ren extra virgin olivenolje (100%) som base. Vi koker ikke såpen, men rører ingrediensene olivenolje, vann, johannesurt, kaustisk soda og litt mel sammen.

Vi rører den ei god stund, lar den tørke litt og skjærer olivensåpen opp i ganske store stykker. Så lar vi såpestykkene tørke i en måneds tid til de har krympet en god del og blitt harde. En olivensåpe produsert på denne måten varer lenge.

Uten kjemikalier

Olivensåpen er fri for kjemikalier og inneholder ikke noen kunstige farger eller duftstoffer.

Dette er den store forskjellen mellom industriproduserte såper og vår ekte olivensåpe. De kunstige såpene inneholder ofte mange syntetiske ingredienser, på typisk kosmetikk-vis.

Olivensåpe nærer, mykgjør og tilfører fukt. Den kan brukes til babyer og til deg som har ekstra følsom hud. Prøv olivensåpen hvis du har eksem, psoriasis, akne, kviser og tørr hodebunn. Den kan hjelpe.

I Sør-Italia har slik såpe blitt brukt i århundrer, og viser bredden i bruksområdet for oliven.

Også Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler parfymefrie såper uten tilsatte fargestoffer.

Bruk olivensåpe på mange måter

Bruk olivensåpen i dusjen, på hele kroppen. Vask håret, intimvask, prøv den som barberskum.

Du kan rett og slett bruke den til all slags kroppsvask.

Her finner du vår olivensåpe.

Viktig å ta vare på huden

Huden er vårt største organ, og det organet som er mest utsatt for ytre påvirkninger. Ifølge Store medisinske leksikon er huden «viktig for opprettholdelse av likevekten i kroppens indre miljø.»

I tillegg er den viktig for sanser og for kommunikasjon.

Derfor er det all grunn til å stelle pent med huden. Generelt gjelder det at du ikke skal overdrive vasking eller dusjing av huden. Da er det desto viktigere å bruke hudvennlige produkter når huden er i kontakt med vann.

Hendene er ofte spesielt utsatt, og dette har blitt aktualisert gjennom koronapandemien og spriting av hendene i alle slags sammenhenger.

God hygiene er viktig, og det gjelder å finne balansen. Da er det viktig å bruke produkter som er «snille» med huden. Pass derfor på å rengjøre huden på hendene på en skånsom måte.

Close